BIG Horeca exploitatie sloeg, als een van de eerste horecaondernemeningen in Nederland, een brug tussen eten drinken & beleven. Alle eigen ondernemingen zijn thematisch aangekleed en stuk voor stuk bijzonder te noemen. Van lunchroom tot evenementenlocatie! Onze locaties zijn gevestigd in Leidschendam, Zoetermeer, Delft en Leiden.
Bij onze locaties: Restaurant Volle Maan, Restaurant Clooney, Pavarotti & Pavarotti Dolce Zoetermeer, Pavarotti & Pavarotti Dolce Leidschendam, Pavarotti & Pavarotti Dolce Delft, Pavarotti & Pavarotti Dolce Leiden, Pavarotti & Pavarotti Dolce Kijkduin, kunt u genieten van een lekker kopje koffie, een uitgebreid ontbijtje, lichte lunch of een heerlijk diner: alles is mogelijk! Onze ijsbaan Ice Paradise biedt in het winterseizoen voor de kleine en grotere schaatsliefhebbers urenlang schaatsplezier op een sfeervolle locatie. Kortom: BIG Horeca staat garant voor eten, drinken & beleven!

Doel

Alle locaties van BIG Horeca zijn uniek door hun eigentijdse inrichting en concept, uitgedacht door de eigenaar van de onderneming zelf, waarbij beleving en genieten van de goede dingen des levens het belangrijkste ijkpunt is. Het doel van BIG Horeca is dan ook de exploitatie van horecabedrijven met een unieke beleving, een gunstige prijs/ kwaliteitverhouding en de wil om de gast elke keer weer te verwennen. Een brug tussen eten, drinken en beleven…

Geschiedenis

De opmars van BIG Horeca tot een regionale horecagrootmacht begint op 28 juni 1995 aan de Damlaan 77. Op die datum opent hier feestcafé Het Biggetje, dat al snel uitgroeit tot een spraakmakende, regionale hotspot in Leidschendam.

Vanuit feestcafé Het Biggetje ontstaat discotheek Huis van Oranje. De beschikbare ruimte is vier tot vijf keer groter dan bij Het Biggetje. Huis van Oranje richt op een publiek vanaf 15 tot 18 jaar en groeit al snel uit tot een drukbezochte discotheek. Ondertussen verandert Het Biggetje in Geitenpeter/ Kolemijn en hier vermaken de jongeren die te oud zijn voor Huis van Oranje. Geitenpeter is thematisch ingericht met een chalet over twee verdiepingen tegen een bergwand, helemaal in stijl van Geitenpeter en Heidi.

Er komt een nieuwe toekomstvisie het Damplein met woningen, winkels en horeca en dat noopt tot een andere opzet voor Geitenpeter / Kolenmijn. In 2005 verandert daarom de naam en concept in Heeren van Veur.

BIG Horeca’s eigenaar heeft een groot gezin en komt tot de ontdekking dat uit eten gaan met kinderen moeilijk is. De ouders willen ongestoord lekker eten en de kids vervelen zich natuurlijk al snel. Vandaar dat op de plek van Scallop het spannende eerste piratenrestaurant van Nederland, Kapitein Haak, ‘aanlegt’. Vermaak voor de kinderen tijdens het eten door in piratenkledij gestoken medewerkers, en de nodige eetrust voor de ouders. Helaas is dit restaurant in 2019 gesloten.

Op 4 mei 2004 opent restaurant Volle Maan zijn deuren. Opgezet als romantische ‘huiskamer’ aan het water in een kleurrijk Latino- entourage, groeit Volle Maan uit tot een populaire pleisterplaats voor levensgenieters en het kroonjuweel van BIG Horeca. Het met open armen ontvangen restaurant komt met waterfietsen om de Kostancin-Jeziornavijver aantrekkelijker te maken, en ook komt er vanuit BIG Horeca het idee voor de huidige fonteinen.

In 2004 ligt voor Volle Maan gedurende de wintermaanden een kleine, onoverdekte ijsbaan. Deze groeit de volgende jaren uit tot een 1000m2 grote overdekte schaatsgelegenheid met de naam Ice Paradise.

Eens temeer blijkt dat locaties in winkelcentra succesvol zijn en interessant, zo exploiteert BIG Horeca Lunchroom Napoleon in het Zoetermeerse Stadshart, Lunchroom Bij Oma.nl en Grand Café Carpe Diem in het Rijswijkse winkelcentrum In de Bogaard.

BIG Horeca gaat verder haar overname in Leidschendam, in winkelcentrum Leidsenhage; Restaurant Gina.
Een subliem, modern ingericht restaurant, tevens een nieuw kroonjuweel van BIG Horeca, ook gelegen aan de Kostancin-Jeziornavijver.
Restaurant Gina is vernoemd naar de Italiaanse filmactrice Gina Lollobrigida, de Miss Italie van 1947. Net zoals deze zuidelijke schoonheid van weleer heeft ons restaurant een klassieke, maar toch modern aantrekkelijke uitstraling. Zoals Gina Lollobrigida stond voor Italiaanse passie en klassieke schoonheid, zo staat restaurant Gina voor passie voor de Italiaanse keuken en adembenemende binnenhuisarchitectuur. Moderne interieurvormgeving van Gina geeft een knipoog naar de smaakvolle Italiaanse stijl uit de tijd van Gina lollobrigida. Veel bruintinten, glaswerk en glinsterende opbjecten. Gezeten op fijne stoelen en banken geniet u van de bekende pizza- en pastaklassiekers,van traditionale Italiaanse vis- en vleesgerechten, geserveerd met pasta.

In 2014 opende Clooney zijn deuren. Clooney staat voor stijl, klasse en toegankelijkheid voor iedereen en is vernoemd naar de Amerikaanse acteur George Clooney.
Een locatie waar enthousiaste medewerkers dagelijks op flexibele wijze voor u klaar zullen staan. Voor een ontbijt, lunch, borrel, diner of om lekker te loungen.

Ongeveer 2 jaar later wordt Pavarotti Zoetermeer geopend. Bij Pavarotti kan iedereen terecht voor een verse pasta of pizza voor een kleine prijs. Er is een grote open keuken en een pastalaboratorium waar elke dag pasta’s en het pizzadeeg wordt gemaakt. Tijdens de lunch ook panini ’s (broodjes) en salades.

Schuin tegenover restaurant Pavarotti Zoetermeer bevindt zich Pavarotti Dolce; het kleine zusje van restaurant Pavarotti.
Hier kunt u terecht voor het lekkerste ijs van Zoetermeer, milshakes en heerlijke koffie.

Op 29 november 2018 opende ook Pavarotti Dolce Leidschendam haar deuren in The Mall of the Netherlands. Op de kop van de Fresh! heeft Pavarotti Dolce een unieke, roze en instragrammable uitstraling. Met het ruime assortiment aan ambachtelijk schepijs, wafels, milkshakes, cupcakes en nog veel meer maakt dit Pavarotti Dolce, the ice cream experience!

Begin december 2018 opende Pavarotti Delft haar deuren en begin 2019 ook Pavarotti Dolce in Delft! Gevestigd in het oude stationsgebouw van Delft is dit zeker een bezoekje waard.

Eind 2019 is Pavarotti Leiden geopend. De nieuwste hotspot aan de Nieuwe Rijn. Met naast het restaurant, wijnbar, open keuken en ons ijsconcept Pavarotti Dolce ook Karaoke. Met vijf gethematiseerde karaoke kamers, ieder z’n eigen professionele geluidssysteem en microfoons maakt dit Pavarotti nu ook de zingende Italiaan!

Begin 2022 openden Pavarotti Kijkduin en Pavarotti Dolce Kijkduin haar deuren. Gelegen aan de nieuwe gerenoveerde boulevard van Kijkduin, met uitzicht op het strand. Met naast her restaurant, Pavarotti Dolce en karaoke kamers nog iets heel speciaals. Een Shark Tank van 24m2 met echte haaien en tropische vissen. Een echte eye catcher!

In 2023 wordt Gina omgebouwd naar Pavarotti Leidschendam.